Vindturbin Eskilstuna Kommun

Kommuner och organisationer

Tyresö kommun vapen

Miljö och ekonomi i samspel i Tyresö kommun

Tyresös 45 000 invånare har nära till hav, natur och storstad. Sedan 2014 äger kommunen genom ett samarbete med OX2 ett av vindkraftverken på Bösjövarden.

Läs mer
Ledarna logo

Ledarna vill bidra till hållbar samhällsutveckling

För Ledarna är frågan om hållbar utveckling prioriterad. Därför har man tagit ett aktivt beslut och satsat på hållbar energi från OX2 genom att köpa en del i ett vindkraftverk. Vice VD Thomas Eriksson svarar på några frågor kring satsningen på fossilfritt.

Läs mer

Sigtuna har vind i elen

I Sigtuna står vindenergi för en betydande del av elförbrukningen. Kommunen äger ett av tio vindkraftverk på Fallåsberget i Ockelbo.

Läs mer

Rättviks kommun blev en förbild

Kommunalrådet Inge Östlund i Rättviks kommun är på många sätt en pionjär. Han såg de ekonomiska fördelarna med en vindkraftsinvestering långt före de flesta andra kommuner. 1997 tog kommunen beslutet om att köpa två vindkraftverk.

Läs mer

Mörbylånga satsade på vindkraft i Småland

Dramatiskt beläget, högt över Vättern, intill Brahehus ruin, producerar sedan årsskiftet 2010-2011 nio vindkraftverk 56 miljoner kWh per år. Ett av verken ägs av Mörbylånga kommun, som idag täcker en stor del av energiförbrukningen med vindkraft.

Läs mer
Dela
× -